تخلیه چاه

 

همانطور که میدانید پس از اینکه نشانه های پر شدن چاه فاضلاب را دریافت کردید، باید جهت تخلیه آن اقدام کنید. لازم است بدانید که تمامی افرادی که در عملیات تخلیه چاه نقش دارند به نحوی در معرض خطرات ناشی از آن هم قرار دارند. به همین علت تصمیم گرفتیم نکات ایمنی در تخلیه چاه را بیان کنیم تا با دانستن آنها از میزان خطرات و  حوادث ناشی از آن کم شود.

 

رعایت نکات ایمنی در تخلیه چاه

عملیات تخلیه چاه به خودی خود کاری خطرناک نیست، اما گاها افرادی که در این عملیات نقش دارند با رعایت نکردن نکات ایمنی حوادث و خطراتی را برای خود و دیگران به وجود می آورند. بنابراین لازم است افراد با توجه و دقت کافی به رعایت اصول ایمنی بپردازند و در حفظ جان خود و سایرین کوشا باشند.

 

حوادث ناشی از تخلیه چاه

دلایل مختلفی برای حوادث ناشی از تخلیه چاه وجود دارد، که این دلایل اهمیت رعایت نکات ایمنی در این خصوص را برای ما یادآور میشوند.

 

  • وجود گازهای سمی در فاضلاب می تواند سبب مسمومیت  و یا از دست دادن جان کارگران تخلیه چاه شود، بنابراین توجه به وجود این گازهای سمی و مضر می تواند تاثیر زیادی در حفظ سلامت افراد داشته باشد.
  • با انتشار گازهای سمی درون چاه های فاضلاب، احتمال مسمومیت افراد بالا میرود و این پدیده گاهی موجب سقوط افراد به داخل چاه می شود. البته سقوط کارگران به درون چاه، دلایل دیگری می تواند داشته باشد که جلوگیری از آن مستم رعایت نکات ایمنی است.
  • چاه های قدیمی می تواند برای افراد خطرآفرین باشد، بنابراین تخلیه چاه های قدیمی نیازمند توجه بیشتری است. توجه داشته باشید که با ورود کارگران به درون چاه های قدیمی، امکان ریزش آن به دلیل سستی چاه وجود دارد. 

استفاده از وسایل ایمنی در تخلیه چاه نقش مهمی در حفظ جان کارگران ایفا می کند و از حوادث احتمالی پیشگیری می نماید. بنابراین پیش از شروع عملیات لوله بازکنی و تخلیه چاه از ایمنی شرکت های ارائه دهنده خدمات مطمئن شوید.

 

اقدامات لازم قبل از تخلیه چاه 

حال که با نکات ایمنی در تخلیه چاه  آشنا شدیم، باید اقدامات لازم قبل از تخلیه چاه را نیز بدانید که در ادامه توضیح خواهیم داد. در ابتدا باید وضعیت چاه را از نظر پُر یا خالی بودن بررسی کنید. سپس محل چاه فاضلاب منزل خود را پیدا کنید که برای تشخیص محل چاه فاضلاب خود لازم است تا یکی از روش های زیر را به کار بگیرید:

 فاصله چاه دیوار:

یکی از نکات حفر چاه، فاصله آن با دیوار‎های اطراف است. حداقل فاصله ای که چاه باید با دیوار های اطراف خود داشته باشد، سه متر است.

موزاییک متفاوت:

معمولا پس از پایان حفر چاه درب چاه را با یک موزاییک متفاوت مشخص می کنند و با استفاده از آن محل چاه را پیدا می کنند.

صدای فاضلاب:

بعد از استفاده از آب، فاضلاب تولیدی توسط لوله‎های فاضلاب به درون چاه فاضلاب ریخته ‎می‎شود. اگر محیط ساختمان ساکت باشد، با کمی دقت ‎می‎توان صدای فاضلاب را شنید. زمانیکه فاضلاب از ارتفاع بالا به درون چاه ریخته ‎می‎شود میتوانید این صدا را دنبال کنید تا به محل چاه فاضلاب برسید.

 

 

حال که محل چاه را پیدا کرده‎اید فقط یک قدم به تخلیه چاه باقی مانده است. این که آیا چاه خالی است و یا اینکه پر شده و باید عمل تخلیه چاه را انجام داد.

  • اگر صدای چاه مانند صدای آبی است که از ارتفاع بالا ریخته ‎می‎شود پس چاه شما پر نشده و هنوز جا داد. پس خیال شما از بابت تخلیه چاه و دردسر‎های آن راحت باشد چرا که در این صورت دیگر نیازی به تخلیه چاه نیست.
  • اما اگر صدای فاضلاب مانند صدای آب از ارتفاع پایین است، در این صورت باید خود را آماده تخلیه چاه کنید. چاه شما پر شده است و باید اقدام به تخلیه چاه کنید.

سخن آخر

اگر هم نتوانستید چاه فاضلاب را پیدا کنید یا متوجه حجم مصرفی آن نشدید، میتوانید با یک متخصص تخلیه چاه و یا شرکت‎های تخلیه چاه م کنید تا شما را راهنمایی کنند. تخلیه چاه فاضلاب یک عملیات پردردسر و هزیته بر است، اما زمانی که چاهتان پُر شد حتما اینکار را انجام دهید، چرا که نادیده گرفتن آن سبب به وجود آمدن حوادث چاه میشود. شرکت های ارائه دهنده خدمات فنی علاوه بر تخلیه چاه مواردی چون لایروبی، لوله بازکنی، تعمیر توالت فرنگی و . را انجام میدهند و شما میتوانید برای انجام اینگونه موارد هم با آنها تماس بگیرید و گاها از مشاوره رایگان آنها بهره ببرید. 

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها